Pågen lanserar bröd som inte smular - Roast'n Toast Smulfritt

April, april! Det är klart att bröd ska smula - det hör ju till :). Som många av er gissat var lanseringen av det smulfria brödet bara ett aprilskämt, hoppas ingen tog illa upp utan att ni tyckte det var lika roligt som vi :). Ha en riktigt fin helg i vårsolen!

 

Få saker är så enkelt och gott som en rostmacka med smält smör och några skivor ost. Men alla som någon gång har rostat ett bröd vet att så fort brödskivan hoppar upp ur brödrosten så finns en risk för smulor. För alla som tröttnat på smulor i och utanför brödrosten lanserar Pågen nu Roast’n Toast Smulfritt – världens första bröd som inte smular.

Rostbröd tillhör den kategori av bröd som smular mest. Att just rostbröd har detta smulproblem är på grund av rostprocessen då brödet blir hårdare, och det är när man biter igenom den rostade krispiga ytan som de flesta smulorna skapas. Ju hårdare skorpa ett bröd är, desto mer smular det. Men nu har Pågen hittat en lösning på smulproblematiken.

- Vi vet att många av våra konsumenter upplever problem med smulor. Allt från smulor som blir kvar i smörpaketet till smulor som hamnar i soffan. Rostbröd är särskilt utsatt eftersom det får en så hård skorpa efter rostningen och därför bestämde vi oss för att ta fram en smulfri variant av detta bröd. Det är en fantastisk känsla att ta en tugga av en krispig rostskiva och känna att det inte faller en enda smula, säger Gordana Ullén, Innovationschef på Pågen.

Det smulfria brödet har möjliggjorts helt utan att addera några konstiga tillsatser. Lösningen var istället att i bakningsprocessen addera magnesium, ett mineral som bland annat finns i solrosfrön och vetekli. Utöver dess positiva inverkan för immunförsvaret och benstommen har det även en magnetisk verkan. Det är den magnetiska verkan som gör att smulorna dras mot varandra och håller sig kvar i brödskivan när man biter i den, istället för att falla ner till marken.

- Roast’n Toast är ett utsökt gott bröd och passar lika bra till frukost som till kvällsfikat framför tv:n. Att äta en god rostmacka ska handla om njutning, men om det hamnar smulor i soffan eller tangentbordet så kan man bli lite irriterad. På Pågen har vi alltid konsumenterna i åtanke och därför är vi glada att kunna introducera en helt smulfri medlem till den populära rostbrödsfamiljen, säger Tina Flogin Ransbäck, Brand Manager på Pågen.

Heta ämnen

I skafferiet

Kontakt

Berith Apelgren Informatör/Communication Officer
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.