#slängintematen

Låt gårdagens grillmiddag bli dagens lunchmacka!

Grillade du igår? Och funderar du på vad du ska göra av resterna som blev över efter middagen? Under våren och sommaren blir matsvinnsfrågan högaktuell eftersom det efter grillfesterna inte sällan blir över både grillade grönsaker, tzatziki och annat gott. Men det är inte svårt att hitta sätt att göra slut på den överblivna maten från grillen – gör en vegetarisk lunchmacka av grönsakerna eller en svalkande gazpacho. Ett annat bra sätt att ta tillvara på maten som blivit över i sommar är att duka upp en buffé av plockmat. Ett ätande som passar perfekt när man är många stora och små med olika preferenser, och som dessutom är lätt att hantera när man lagar mat på mindre utrymme som i sommarstugan eller båten. Beroende på vad och hur du väljer att duka fram kan plockmaten fungera som såväl tilltugg eller enklare förrätt som en hel middag.

Här kommer ett gott tips på en vegetarisk lunchmacka, gjord på rester från gårdagens grillmiddag. Den går såklart att variera i oändlighet, så se det som inspiration och var inte rädd för att prova. Smaklig måltid!

http://pagen.se/recept/lanttoast-med-het-aggrora-grillad-zucchini-och-rostade-sesamfron/

 

 

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.