Koll på kanel

Bakar man många gifflar går det åt en del kanel. Och bakar man med kärlek vill man vara säker på att kanelen odlats och skördats på ett ansvarsfullt sätt. Därför besökte vår kvalitetschef Malin Regebro nyligen kanelodlare på västra Sumatra i Indonesien för att med egna ögon se hur odling och skörd av Pågens kanel går till.
Kanelen i Pågens gifflar kommer från cassiaträden som växer i soliga bergstrakter på Sumatra. Kanelbarken odlas, skördas och paketeras på Sumatra innan den skeppas till Sverige för att malas. Kanelen är cassiaträdets bark, som skördas ungefär vart sjätte år. Många odlare kombinerar cassiaträden med odling av till exempel kaffe och kakaobönor, och ser cassiaträden som en långsiktig försäkring, kanske ett bidrag till barnens skolgång.
För oss på Pågen är besök hos leverantörer en viktig del av vårt CSR-arbete. För även om alla våra leverantörer skriver på vår code of conduct, vill vi följa upp på plats för att se till att de lever upp till våra krav. Det ger oss kunskap, men visar också leverantören att våra krav är betydelsefulla.
Hur var det då med kanelen? Jo, det mesta fungerade väl trots de begränsade resurser ett land som Indonesien har. Självklart hittade vi också några förbättringsområden som vi nu är överens med vår leverantör om hur de kan jobba vidare med.
Arbetet med att säkra ansvarsfullt utvalda råvaror tar aldrig slut – vi kan alltid bli bättre. Och resan till kanelodlingarna var ett litet, men viktigt steg på vägen mot koll på kanelen – en av de viktigaste råvarorna i något av det godaste vi vet, nämligen kanelgifflar.

Heta ämnen

I skafferiet

Kontakt

Berith Apelgren Informatör/Communication Officer
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.