#svensktmjöl

Bröd från Sverige - en bra grej

På Pågen har vi nyligen valt att märka vårt färska bröd med Från Sverige-märket. Anledningen är enkel – vi vet att våra konsumenter tycker det är viktigt att veta var maten kommer från. Vi vet också att väldigt många vill välja svenskt. Och eftersom vi är ett svenskt bageri som bakar med kärlek har vi valt att baka våra bröd på svenskt spannmål från egen kvarn, och vi vill gärna bli tydligare med detta.
Därför tycker vi Från Sverige-märkningen är bra. Vår ambition är så stor del som möjligt av Pågens hela sortiment på sikt ska vara godkänt för märkningen. Det innebär att vi kommer att se över recept och råvaror för att ta reda på om vi kan byta ut vissa ingredienser mot svenskodlade ingredienser utan att tumma på vår höga kvalitet och smak. Vi genomför också spännande försök att odla spannmålssorter som dinkel och durum i Skåne för att på sikt kunna öka andelen svenska råvaror ännu mer.
Så titta efter Från Sverige-märket nästa gång du väljer bröd. Då stöttar du samtidigt svenska bönder, får bröd bakat på mjöl från spannmål som är odlat på ett ansvarsfullt sätt, och hjälper till att bevara de öppna landskapen. Här kan du läsa mer!

http://pagen.se/om-pagen/brod-fran-sverige/ 

https://fransverige.se/blog/pagen-marker-nybakat-brod-med-fran-sverige/

 

 

 

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.