Om Mäckish med Kegen och Olga

Kegens och Olgas egenstartade facebooksida Mäckish Official började som en personlig mackdagbok i Berlin 2012, men växte sig snabbt större i och utanför kompisgänget. Idag har sidan fler än 3000 följare och många av medlemmarna delar sina egna mackupplevelser direkt på sidan.


Mäckish Official

Kegen och Olga har känt varandra sedan 2008 och flyttade 2012 till Berlin för att studera. Det var också i Berlin som de hittade på ordet Mäckish som slang för macka och etablerade facebookgruppen Mäckish Official.

Till en början var facebooksidan enbart avsedd för kompisarna och hade som främsta syfte att visa de olika mackor, eller "mäckishar", som Kegen och Olga åt.

Det visade sig dock finnas ett större intresse för mackor än så. Gruppen växte och engagemanget likaså.

I dag har gruppen fler än 3000 mackälskande medlemmar och varje dag laddas det upp nya bilder på mackor från hela världen i Kegens och Olgas mack-community.

Vakna med Mäckish - Vad är det för macka idag?

För att spinna vidare på Pågens kampanj "Heja mackan" och Kegens och Olgas erfarenheter från Mäckish, har vi nu tillsammans skapat en gemensam rörlig mack-kalender för 2017.

Alla mackor är framtagna av Olga och Kegen med inspiration från medlemmarna i Mäckish Official. Varje macka har ett tema och baseras på vad det är för dag idag.

Följ Pågen på facebook - www.facebook.com/pagensverige - eller gå in här på vår hemsida, för att ta del av dagens macka.

 

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.