Här växer ditt bröd

Vi på Pågen är noga med vilka gårdar vi får säd ifrån. Det ska vara kärlek hela vägen, från sådd till limpa. Det betyder att vetet och rågen som vi bakar på, växer nära våra egna kvarnar och bagerier. Vårt spannmål måste vara rent.

För att få titulera sig Pågenbonde krävs det att man har stor hantverkskunskap. Pågenbönderna får fina skördar utan att gödsla sina åkrar med sådant som varken är bra för människor eller jord. 

Nästa gång du befinner dig i Skåne eller Västergötland och kommer till ett fält nära någon av Pågens kvarnar eller bagerier - Stanna upp. Känn vinden mot din kind, hör hur fåglarna sjunger och hur friskt grödorna doftar. Precis här, i bördig god jord, växer ditt bröd.

Våra goda smörgåsrecept

Sugen på något gott? Bli inspirerad av våra serveringsförslag för goda mackor.

Välj mat från Sverige

Pågens matbröd bär märkningen ”Från Sverige”. Det innebär att vårt råg och vete odlats i svensk jord och att brödet bakats i Sverige. 

Här växer våra andra bröd

Att det växer i god bördig jord i närheten av en av våra kvarnar, det kan du vara säker på. Men för att få veta exakt var, ta en titt på kartan.

Förgyll din macka med lokala råvaror

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.