Släktträffs-mackan
20 minuter
5 5 1 1 röster

Släktträffs-mackan

Kallrökt lax och räkor med picklad fänkål och grov senap.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor Energi
  • 1 dl crème fraiche
  • 2-3 tsk grov fransk senap
  • 20 g ruccolasallad
  • 150 g kallrökt lax
  • 200 g pillade räkor
  • 2-3 msk finhackad dill
  • rivet skal av 1/2 citron
  • grovmalen svartpeppar
  • ca 1 msk grov fransk senap

 
Picklad fänkål

  • 1 litet fänkålshuvud
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Skiva fänkålen tunt och lägg i en bunke.
  2. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna några minuter och häll sedan över fänkålen.
  3. Blanda crème fraiche med grov senap och bred på bröden.
  4. Fördela ruccola, kallrökt lax och räkor på rostade brödskivor.
  5. Garnera med avsvalnad fänkål, hackad dill, rivet citronskal, svartpeppar och några klickar av den franska, grova senapen runt om på mackorna.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.