Lagfest-mackan
30 minuter
5 5 1 0 röster

Lagfest-mackan

Ryggbiff med dragoncrème, fransk senap och pepparrot.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor Energi
  • 1 msk smör
  • 4 skivor ryggbiff med kappa (150 g styck)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 kvisttomater i tunna skivor
  • 4 msk riven pepparrot
  • 4 msk dragoncrème
  • rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

 

Dragoncrème

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ dl plockad dragon
  • 2 dl majsolja av god kvalitet
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Börja med dragoncrèmen. Mixa äggula, dijonsenap, vinäger och dragon till slät konsistens.
  2. Mixa i oljan i en tunn stråle.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek ryggbiffen i rapsolja till en kärntemperatur på 50°C. Krydda med salt och peppar och låt vila i 2 minuter.
  5. Stek brödskivorna på båda sidor i smör tills de är gyllenbruna.
  6. Bred ut senapen jämnt på bröden och fördela tomatskivorna.
  7. Skiva biffarna och lägg en biff på varje toast. Strö över pepparroten och servera med dragoncrème.

 

Hungrig? Servera med ugnsrostad potatis så blir lagkompisarna garanterat mätta.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.