Förfest-mackan
45 minuter
5 5 1 0 röster

Förfest-mackan

Rostbiff med tonfiskröra, rostade körsbärstomater.


Ingredienser

10 portioner

  • 10 skivor Kneipp
  • 300 g tunna skivor
  • kalvrostbiff  (eller vanlig rostbiff)
  • 10 körsbärstomater på kvist

 
Tonfiskröra

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 6 rullade sardeller
  • 3 msk finhackad kapris

 
Till garnering

  • stora och små kapris

Tillagning

  1. Börja med att rosta tomaterna genom att lägga dem i en eldfast form och ställ in i ugnen på 125°C i ca 30 minuter.
  2. Lägg äggulorna i en bunke och rör ihop med senapen.
  3. Tillsätt oljorna droppvis under omröring.
  4. Lägg i väl avrunnen tonfisk, hackade sardeller och kapris.
  5. Mixa ihop till en slät röra.
  6. Rosta brödskivorna.
  7. Fördela köttet och tonfiskröran på bröden och lägg upp på ett serveringsfat.
  8. Garnera med kapris och de ugnsrostade tomaterna.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.