X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Skink-kalasmacka
15 minuter
5 5 1 0 röster

Skink-kalasmacka


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Grönsallad
  • 200 g serranoskinka
  • 2 färska fikon
  • Färska kryddor, t ex oregano, basilika eller timjan
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 150 g färskost eller 1,5 dl créme fraiche
  • Rivet skal från en ½ obesprutad citron
  • Salt, peppar

Tillagning

  1. Blanda färskost, parmesan och citronskal.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj salladen och skär fikonen i kvartsdelar.
  4. Bred parmesancrèmen på brödet, lägg på sallad och därefter 2-3 skivor skinka.
  5. Lägg på parmesancrème på skinkan och garnera med lite extra parmesan och lite färska örter.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.