Pestoägg på Levain surdegesbröd - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Pestoägg på Levain surdegesbröd

Har du inte provat trenden pestoägg på en skiva färskt surdegsbröd ännu så är det verkligen dags nu! Enkel, smakrik lyx när den är som bäst. Perfekt lunchrätt!


Ingredienser

  • Pågen Levain
  • Grön pesto
  • Ägg
  • Olja att steka brödet
  • Ost att riva över
  • Salt, peppar och chiliflakes efter smak

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med att steka brödet i lite olja i en stekpanna (det går såklart även bra att rosta!)
  2. Klicka ner lite pesto i stekpannan, sprid ut lite och knäck sedan ett ägg över.
  3. Stek ägget i pesto tills det är så pass fast som du vill ha det.
  4. Lägg ut ägget på brödet och riv lite ost över. Toppa med salt, peppar och ev. chiliflakes efter smak