X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Macka med ärt- och cashewspread, halloumi och hyvlad blomkål
30 minuter
3 5 1 1 röster

Macka med ärt- och cashewspread, halloumi och hyvlad blomkål

En del saker känns väldigt avlägsna, tills man en dag befinner sig mitt i dem. Ibland är det helt enkelt dags för en utmaning. Klassiker mackan har hjälpt många kämpar längs vägen.


Ingredienser

4 portioner

Ärt- och cashewspread

  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • salt


Fyllning

  • 1 hjärtsallad
  • 1/4 blomkål
  • 400 g halloumi
  • 2 msk olja
  • 4 Pågen Solglimt
  • 1 dl solrosskott

Tillagning

  1. Ärt- och cashewspread: Tina ärtorna om de är frysta.
  2. Mixa ärtor, cashewnötter, citronsaft och vatten i en matberedare eller mixer. Smaka av med salt.
  3. Fyllning: Ansa hjärtsalladen och plocka av bladen. Skär blomkålen i buketter och hyvla eller skär i tunna skivor.
  4. Skiva halloumin och stek den gyllene i oljan i en stekpanna på medelvärme.
  5. Bred ärt- och cashewspread på underdelarna. Lägg på sallad, halloumi, blomkål och solrosskott. Lägg på överdelarna.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.