Keyyos träningsmacka till Sarah Sjöström
5 5 1 0 röster

Keyyos träningsmacka till Sarah Sjöström

I avsnitt 2 av YouTube-serien ”Mer än en macka” pratar Keyyo med Sarah Sjöström om vad man bör äta efter sitt träningspass. Bröd är ett bra sätt att fylla på med ny energi, t.ex. denna fullpackade efter-träning-macka som verkligen uppskattades av Sarah.


Ingredienser

4 portioner


Bönsallad – färdigköpt eller gör själv:

  • 1 förp (380 g) bönmix
  • 1/2 silverlök eller rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Färska örter, t.ex. gräslök, persilja eller basilika

Äggröra

  • 4 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1-2 msk smör
  • Färsk gräslök
  • Salt och svartpeppar

Montering

  • 8 skivor Pågen Kärnsund
  • 1 avokado
  • 250 g kvarg
  • Ärtskott

Tillagning

Gör så här:

  1. Bönsallad: Häll bönorna i en sil, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Rör ihop olivolja och vinäger i en bunke. Vänd ner bönor, skivad lök och hackade örter. Smaka av med salt.
  2. Äggröra: Lättvispa äggen, blanda ner grädden och krydda med salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och tillsätt äggsmeten. Rör runt hela tiden tills du har en krämig röra. Vänd ner hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
  3. Montering: Fördela skivad avokado, äggröra och bönsallad på 4 brödskivor. Lägg på resten av bröden som lock.

Servera med en klick kvarg och lite ärtskott.

Se Mer än en macka-filmen