Den klassiska Instamackan
5 5 1 0 röster

Den klassiska Instamackan

Enligt Keyyo ska en riktig instamacka vara snygg och såklart innehålla både avokado och pocherat ägg. Se hur hon lagar den i Mer än en macka – del 4 Instamackan via länken längst ned.


Ingredienser

  • 1 skiva Surdegsgoda
  • 1 avokado
  • 1 ägg
  • 1 msk färskost naturell
  • 1 msk ättika
  • ½ msk salt
  • Flingsalt, peppar, chiliflakes
  • Smörgåskrasse och citronskal till dekoration

Tillagning

Gör så här

  1. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur de två halvorna och skär dem i tunna skivor.
  2. Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull och skruva sedan ner värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ägget i en liten skål. Gör en virvel i vattnet med en slev och häll sedan försiktigt ägget i vattnet. Låt sjuda i ca 3 minuter.
  3. Bre en skiva Surdegsgoda med färskost. Lägg på avokadon och ringla över lite olivolja.
  4. Ta upp ägget med en hålslev och låt vattnet rinna av ägget. Lägg det sedan på mackan.
  5. Toppa ägget med flingsalt, nymalen svartpeppar, lite chiliflakes, klippt smörgåskrasse och rivet citronskal.
  6. Skär en skåra i ägget och låt gulan rinna ut.

SE MER ÄN EN MACKA-FILMEN