Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Enligt Keyyo ska en riktig instamacka vara snygg och såklart innehålla både avokado och pocherat ägg. Se hur hon lagar den i Mer än en macka – del 4 Instamackan via länken längst ned.
Ingredienser
1 skiva Surdegsgoda
1 avokado
1 ägg
1 msk färskost naturell
1 msk ättika
½ msk salt
Flingsalt, peppar, chiliflakes
Smörgåskrasse och citronskal till dekoration
Tillagning
Gör så här
Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur de två halvorna och skär dem i tunna skivor.
Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull och skruva sedan ner värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ägget i en liten skål. Gör en virvel i vattnet med en slev och häll sedan försiktigt ägget i vattnet. Låt sjuda i ca 3 minuter.
Bre en skiva Surdegsgoda med färskost. Lägg på avokadon och ringla över lite olivolja.
Ta upp ägget med en hålslev och låt vattnet rinna av ägget. Lägg det sedan på mackan.
Toppa ägget med flingsalt, nymalen svartpeppar, lite chiliflakes, klippt smörgåskrasse och rivet citronskal.