X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Indisk vegocurry med vitlöksdoftande Hönökaka
30 minuter
3 5 1 34 röster

Indisk vegocurry med vitlöksdoftande Hönökaka

Ibland behöver man distans för att upptäcka det där fantastiska. Men ibland kan hemlängtan bli så stor att man skulle ge vad som helst för det välbekanta.Hundratals rupier för Hönökaka, till exempel.


Ingredienser

4 portioner

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar
  • 1 tsk vita vallmofrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 förp (380 g) kokta kikärtor
  • 2 dl gröna ärtor
  • salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 Hönökakor
  • Till servering: yoghurt och koriander

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  3. Stek lök och vallmofrö i oljan i en gryta på hög värme tills vallmofröna börjar poppa. Tillsätt vitlök, chili och kryddor och stek ytterligare 1 minut. Häll i kokosmjölken och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Häll kikärtorna i en sil och skölj noga i kallt vatten. Låt rinna av.
  5. Lägg ner blomkålen i grytan och sjud ca 3 minuter. Tillsätt kikärtor och gröna ärtor, koka upp och smaka av med salt.
  6. Skala och pressa vitlöken och rör ihop med olivoljan. Pensla bröden med vitlöksoljan och värm dem i ugnen ca 5 minuter.
  7. Servera grytan med de varma bröden, yoghurt och koriander.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.