Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
En riktig extra-allt-macka med mycket smak av ost, skinka och senap. Danyel Couet visar hur han lagar denna franska klassiker i programmet ”Mer än en macka med Keyyo”, följ länken längst ned i receptet.
Ingredienser
4 pers
ca 16 skivor lufttorkad skinka
8 skivor Pågen Levain
ca 4 msk dijonsenap
ca 4 dl bechamelsås
ca 4 dl comteost, riven
salt
svartpeppar
Bechamelsås
5 dl mjölk
50 g smör
4,5 msk vetemjöl
salt
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Börja med att göra bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet under omrörning. När det blivit en len röra, tillsätt lätt uppvärmd mjölk under omrörning. Vispa hela tiden. Smaka av med salt.
Bred lite av senapen på hälften av brödskivorna. Lägg på lite av bechamelsåsen, var noga med att breda ut över hela brödet ända ut i kanterna.
Lägg på ett lager skinka, fyra skivor per macka. Salta och peppra.
Lägg på ett lager ost, spara lite till gratineringen. Bred på lite bechamelsås på resterande brödskivor, lägg på dessa som lock med bechamelsåsen som insida. Lägg mackorna på en bakpappersklädd plåt. Toppa sedan mackorna med senap, bechamelsås, salt och peppar samt riven ost.
Gratinera i ugnen 10-20 minuter tills de fått fin färg.