Brödsmulspasta – Pasta Pangrattato
5 5 1 0 röster

Brödsmulspasta – Pasta Pangrattato

När Keyyo och Danyel Couet bjuder på en trerätters brödmiddag väljer de en smakrik och snabblagad pastarätt till varmrätt (se länk till filmen nedan). De rostade brödsmulorna på toppen ger både härlig crunch och lite sting. Det här bara måste ni prova.


Ingredienser

  • Pangrattato
  • 3 skivor Pågen Levain
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ dl Olivolja
  • 1 msk smör

Pasta

  • 500g rigatoni
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 10 sardellfiléer i olja, grovhackade
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Lite vatten från pastakoket
  • 1 dl riven pecorinoost (eller parmesan)

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med pangrattaton – brödsmulet. Rosta brödet i ugn på 175 grader tills gyllene och krispigt rakt igenom. Hacka det sedan i små bitar och blanda med chiliflakes och vitlök.
  2. Värm smör och olivolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i brödsmulorna och stek en liten stund. Tillsätt persiljan och smaksätt med salt och peppar
  3. Lägg lök, vitlök, sardeller och citron i en kastrull med olivolja och värm försiktigt på låg värme tills allt blivit mjukt (ca 15 minuter). Tillsätt citronsaften och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning. Häll i lite (några matskedar) av pastavattnet i lök- och sardellröran och sjud upp under omrörning. Lägg den avrunna pastan i röran. Rör i pecorinoosten.
  5. Lägg upp pastan och strössla över brödsmulorna på toppen.

Se Mer än en macka-filmen

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.