Veggivore-mackan
20 minuter
4 5 1 2 röster

Veggivore-mackan

Veggievores beskrivs enklast som deltidsvegetarianer. Fast egentligen handlar det om att hitta nya vanor. Så varför inte byta ut salamin mot lite hummus och avokado ett par dagar i veckan. Det både är och gör gott. Heja Mackan!


Ingredienser

2 portioner

  • 2 stycken SkördeLycka
  • 1 avokado
  • 1 näve sockerärter
  • Cocktailtomater, gärna olika sorter
  • Ruccola
  • 1 näve valnötter
  • 2 citronklyftor
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk svarta sesamfrön
  • Olivolja

 

Rödbetshummus

  • 1 burk färdigkokta kikärtor
  • 2-3 rödbetor
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/2 dl tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka och gnid därefter av skalet i kallt vatten.
  2. Dela dem i större bitar.
  3. Skölj kikärtorna och mixa dem med resten av ingredienserna.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred rödbetshummusen på brödets bottenskivor.
  6. Skiva avokado och sockerärtor och lägg ovanpå hummusen.
  7. Lägg på ruccola och cocktailtomater.
  8. Rosta fänkålsfrön i en het torr panna under omrörning.
  9. Krossa fröna lätt i en mortel och strö över mackan.
  10. Toppa med svarta sesamfrön, lite olivolja och pressad citron.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.