KärnSund-skördemacka med röd hummus | Pågen
30 minuter
2 5 1 5 röster

Skördemacka med röd hummus

En riktigt härlig matig macka!


Ingredienser

4 pers

  • 8 skivor Pågen Kärnsund
  • 200g haloumi i skivor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 påse mâchesallad

Sötpotatis- & rödbetshummus:

  • 1/2 sötpotatis (ca 300g)
  • 2 rödbetor (ca 300g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 svenskt äpple
  • 4 msk olja
  • 1 burk förkokta kikärter (ca 230g)
  • 1 tsk sambal oelek

Tillagning

Gör så här

  1. Skölj och skär sötpotatis, äpple och rödbetor i bitar.
  2. Lägg i ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna och ringla över oljan.
  3. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 min.
  4. Ta ut formen och låt det svalna en stund. Lägg sedan i en mixer och tillsätt kikärtor och sambal oelek.
  5. Mixa tills massan har en slät konsistens.
  6. Stek haloumiskivorna på båda sidor i en grillpanna med lite olja tills de har fått färg. Skölj och dela de största rädisorna.
  7. Lägg en matsked hummus på brödet och fyll på med haloumi, en handfull sallad och rädisor.
  8. Avsluta med hummus och bröd på toppen.